Eurosensor - De TPMS oplossing

Euro Sensor. TPMS Sensoren voor elke auto een oplossing. Met alle grote TPMS merken in huis heeft Euro-Sensor BV voor elke auto met TPMS een oplossing.

Wat is TPMS?
TPMS (Tyre Pressure Monitoring Systems) is de vaak gebruikte Engelse term voor bandenspanningscontrole systemen. Het zijn elektronische systemen die de bandenspanning in de gaten houden en een signaal aan de bestuurder afgeven zodra er iets mis is. Autofabrikanten kunnen gebruik maken van 2 verschillende systemen ; het directe systeem (dat werkt via een druksensor in het wiel) en het indirecte systeem (dat werkt via de ABS sensor van het voertuig). 

- Het verhoogt de rijveiligheid 
- Het voorkomt een hoger brandstofverbruik, veroorzaakt door een verkeerde - bandenspanning
- Het voorkomt onnodige banden slijtage, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning

Wetgeving
Vanaf 1 november 2014 dient elke nieuw verkochte auto door de fabrikant te zijn voorzien van een TPMS systeem. Toegestaan zijn zowel directe als indirecte systemen, zolang deze voldoen aan de eisen en voorwaarden van de Europese richtlijn ECE-R64. Deze richtlijn beschrijft de functionaliteit van het TPMS systeem, het maakt daarbij niet uit of er gebruik wordt gemaakt van een originele sensor of een aftermarket sensor. TPMS maakt onderdeel uit van de typegoedkeuring van de auto en is daarmee een verplicht onderdeel van de auto. Als bestuurder dient u daar rekening mee te houden bij de aanschaf van andere wielen. 

Zelf kijken
Als uw auto is voorzien van een TPMS systeem dan dient als eerste te worden vastgesteld of het om een direct systeem gaat (met sensoren) of om een indirect systeem (zonder sensoren). Bij een indirect systeem hoeft u bij de aanschaf van nieuwe wielen niet speciaal rekening te houden met TPMS. 

Bij een direct TPMS systeem is het wel noodzaak om over TPMS na te denken bij de aanschaf van wielen. Er zullen immers sensoren in de wielen geplaatst moeten worden en dit is niet bij alle wielen mogelijk.

TPMS Direct - TPMS Indirect
Een direct systeem meet de bandendruk via een in het wiel gemonteerde sensor. Deze informatie wordt draadloos verzonden naar de boordcomputer in de auto. Afhankelijk van het type display dat de autofabrikant gebruikt krijgt u als berijder de exacte bandenspanning van de 4 banden te zien, of enkel een waarschuwing zodra er iets mis is met 1 van de banden. De directe systemen zijn erg precies omdat ze de bandenspanning nauwkeurig per wiel meten, en werken ook op het moment dat de auto stil staat (wat bij een indirect systeem niet het geval is). 
Bij een indirect systeem meten de ABS en de ASR sensoren de rotatiesnelheid van de afzonderlijke wielen. Indien er sprake is van bandenspanningsverlies dan gaat het betreffende wiel sneller draaien en geeft het systeem een signaal. Daarnaast worden bandenspanning gerelateerde trillingen in de wielen gemeten via een geavanceerd signaalverwerkingsysteem. Een verandering wordt gezien als een extra indicatie van spanningsverlies. 
Een direct systeem werkt zeer nauwkeurig en werkt ook op het moment dat de auto stil staat. Daarnaast is het hiermee ook mogelijk om de bandenspanning in het reservewiel te meten. Een direct TPMS systeemvergt daarentegen wel extra werk en brengt extra kosten met zich mee bij het verwisselen van banden en bij onderhoudswerkzaamheden. Alle band-wiel combinaties (zomer, winter, reserve) van de auto dienen van een goed werkende sensor te zijn voorzien. 

Een indirect TPMS is minder precies in zijn functionaliteit aangezien het niet de werkelijke bandenspanning en bandentemperatuur meet. Daarnaast detecteert het ook geen spanningsverlies wanneer de auto stil staat, waardoor u als berijder alsnog weg kunt rijden met een lekke band. Groot voordeel is echter dat het systeem makkelijk is in gebruik en dat het goedkoop is.

TPMS altijd verplicht?
Auto's die volgens de nieuwe wetgeving onderhevig zijn aan de TPMS verplichting zijn altijd af-fabriek voorzien van een direct of indirect TPMS systeem. Hieruit kunt u concluderen dat, indien uw auto dat niet heeft, uw auto niet onder de TPMS verplichting valt. 

Eurosensor BV werkt met de producten van OE fabrikanten Schrader, Huf en VDO Siemens. OE fabrikanten moeten aan de zwaarste eisen voldoen en leveren rechtstreeks aan de automobielfabrikanten ook de eerste montage TPMS sensoren. 
Ook heeft Eurosensor BV 4 universele systemen in het programma waarmee de garagist zelf de ventielen kan programmeren of activeren.

Eurosensor BV staat garant voor alle merken welke zij leveren en geven u graag vrijblijvend advies bij uw keuze.